Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven.

Waterbus Vilvoorde ↔ Brussel 2024
Twijfel je nog over het nemen van de Waterbus?
Lees onderstaand verslagje en laat je overtuigen:
passagier Tom deelt zijn eerste ervaring met de Waterbus!
     
 

"Als Vilvoordenaar hoorde ik wel al eens over een Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel, maar uittesten was er nog niet van gekomen. Een bezoek aan Belgian Beer World in Brussel stond ook al een tijdje op de planning, dus dit leek een ideale gelegenheid om beide te combineren.

Ik sprak iets voor 9u af met vrienden aan de Steenkaai in Vilvoorde, waar de Waterbus ons reeds opwachtte. Het was een vrijdagochtend en we waren de eersten aan boord. We kochten onze tickets bij het inschepen, maar een Waterbusmedewerker informeerde ons dat we die ook online konden bestellen, want - niet onbelangrijk - daar kan ook de last minute info gecheckt worden indien de boot bv. volzet zou zijn.
We namen plaats aan dek en bestelden een koffietje.

 

Tijdens het uurtje varen waren we eigenlijk aangenaam verrast over hoe ‘anders’ alles eruit ziet vanop het water. We zagen street art, allerlei bruggen, architectuur, wooncomplexen en de haven van Brussel - er is heel wat activiteit op en rond het kanaal! Onderweg stapten ook nog passagiers op aan de Van Praet brug. Iets voor 10u konden we zoals voorzien ontschepen aan halte Sainctelette (Havenlaan / Becokaai) in Brussel.

 

 

Van daar was het voor ons nog 20 minuutjes stappen tot Belgian Beer World in het centrum van Brussel. Na dat fijne bezoek konden we onbezorgd van een lekker biertje genieten - we hadden immers geen ‘Bob’ nodig! En het was ook eens een aangename afwisseling om niet in de file te hoeven staan, of te moeten stressen om parkeerplek te vinden...

Voor de terugkeer checkten we de uurregeling van de Waterbus op de website en wandelden omstreeks 14:30 terug richting halte Sainctelette. Iets voor 15u zagen we de Waterbus aankomen, dus zwaaiden we even om aan te geven dat we graag meewilden. We kochten bij ons vertrek een heen-en-terug ticket - dit lieten we even zien bij het inschepen, en konden daarna nog genieten van een laatste drankje aan dek. We praatten nog wat na over ons bezoek, onderweg stapten nog wat medereizigers op en af en het was gezellig druk. Tegen 16u waren we terug aan de Steenkaai in Vilvoorde.

 

Een uurtje om van Vilvoorde naar Brussel te reizen - het kan misschien sneller, maar het is toch een belevenis op zich. Je ziet dingen die je anders nooit ziet en aanschouwt bekende zichten vanuit een gans ander perspectief. Je kan lekker relaxen en een babbel slaan - de tijd vliegt zo voorbij. We plannen binnenkort een namiddagje shoppen in Docks Bruxsel met onze echtgenotes – ik denk dat we opnieuw de Waterbus zullen nemen!”


Bedankt Tom, voor je verslag en foto’s!
En we zien je uiteraard heel graag terug aan boord!


 
     
     
  Overtuigd om mee te varen?

Er zijn heel wat activiteiten en bezienswaardigheden die je kan bereiken met de Waterbus. Ontdek enkele suggesties bij onze uitstap-tips.
Nog tot 14/08/2024 vaart de Waterbus alle dagen, ook in het weekend (van 9u tot 18u). Daarna kan je tot eind oktober meevaren van maandag tot vrijdag.
Ontdek alle haltes, uurregeling en prijzen op de website.

Online reserveren wordt sterk aangeraden en is verplicht voor groepen vanaf 10 personen. Meer info & reservaties:
www.waterbus.eu
 
     
     
  Social media

Volg ons op Facebook en Instagram, deel je foto's en vertel ons hoe je gebruik maakt van de Waterbus! Volg dit project en blijf op de hoogte van acties, tips en promoties!
 
     
     
  Varen, ontdekken en genieten met Rivertours

Vaar mee door de landelijke Groene Gordel van Vilvoorde naar het charmante dorp Klein-Willebroek en beleef op de vaarroute ook de versassing in de grote sluis van Zemst. Ideale boottocht om te combineren met fietsen! Meer weten >

Of ontdek de zuidelijke Zennevallei en onze dagtrips naar het bekende Hellend Vlak van Ronquières en de indrukwekkende scheepslift van Strépy-Thieu. Meer weten >

Kijk voor meer boottochten en informatie op www.rivertours.be
 
     

U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik hier voor ons privacybeleid >
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.